Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οσία Μεθοδία της Κιμώλου

Την 5η Οκτωβρίου η Αγία μας Εκκλησίας τιμά και εορτάζει την μνήμη της Οσίας Μεθοδίας της Κιμωλού. Βιβλίο σχετικά με την Οσία έχει εκδόση ο πολιός πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Βαστάκης. Από τον πρόλογο του βιβλίου (δ΄έκδοση, 2009) παραθέτουμε το ακόλουθο κείμενο, το οποίο αναφέρει ότι το βιβλίο περιέχει:

"α) Τον όσιο Βίο, την αγία Πολιτεία και τα θαυμαστά Θαύματα της Οσίας Μητρός ημών Μεθοδίας. 
β) Την έγγραφη απόφαση με τίτλο "Μαρτυρία" των συμπολιτών της Κιμωλίων, με την οποία ομολογείται και μαρτυρείται υπ' αυτών η αγιότητά της και η μητρική κηδεμονία της προς αυτούς και το αγιοτόκο νησί τους. 
γ) Τους Βιογράφους, υμνογράφους και την κυριότερη βιβλιογραφία της. 
δ) Τον συνταχθέντα αυτοτελή βίο της από τον μακαριστό αγιορείτη Μοναχό Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη, υμνογράφο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, και 
ε) Την Ασματική Ακολουθία, μετά Παρακλητικού Κανόνος και 24ωρων Οίκων - Χαιρετισμών προς την Οσίαν, έργα εμπνευσμένα και θεόπνευστα και αυτά υπό του μακαριστού ανωτέρω Υμνογράφου.
Και στην παρούσα, λοιπόν, έκδοση, ευελπιστούμε να παρουσιάσωμεν το κρυμμένο αστέρι της νήσου Κιμώλου, την Οσία ημών Μητέρα Μεθοδία. Αστέρι, όπως προσφυέστατα χαρακτηρίστηκε στα πρόσφατα χρόνια. Αστέρι, στ' αληθινά θεόσταλτο και φωτεινό, το οποίο, όσο περνά ο καιρός, τόσο και κερδίζει τις ψυχές των αδελφών μας Χριστιανών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου