Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Ορθοδόξων στην Κω


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου

Υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με την οργανωτική ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, θα πραγματοποιηθεί στην Κω Διορθόδοξη Συνάντηση από 11/10 – 17/10/12 που θα φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχειακό Συγκρότημα BLUE LAGOON στη Λάμπη, ιδιοκτησίας του κ. Ν. Ζαχαριά.

Η Συνάντηση αυτή των Ορθοδόξων Εκκλησιών αφορά στην προετοιμασία για την 10η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) που θα πραγματοποιηθεί στο Πουσάντ της Ν. Κορέας.

Στη συνάντηση αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, με κεντρικό θέμα: «Θεέ της ζωής, οδήγησέ μας στην δικαιοσύνη και στην ειρήνη».

Η υπό της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επιλογή του τόπου για την πραγματοποίηση της Διορθοδοξου Συναντήσεως, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τις Ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου.

Κατά την εναρκτήριο τελετή της 12/10 και περί ώραν 9ην πρωινή θα τελεστούν τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου επ’ ονόματι του Παμμεγίστου Ταξιάρχου Μιχαήλ, του ευρισκομένου εντός του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Blue Lagoon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου