Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Του Αγίου Θωμά, σήμερα, στην Πάτμο...

Την 6η Οκτωβρίου η Εκκλησία μας τιμά και εορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Θωμά, ο οποίος κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Πέρσες, τους Μήδους και τους Ινδούς. Στην Ινδία θανατώθηκε διά λογχισμού. 
Η σεβασμία Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην Πάτμο, έχει το προνόμιο να κατέχει ως πολυτιμότατο θησαυρό την τιμία καρά του Αποστόλου Θωμά, η οποία δεν έπαψε ποτέ να θαυματουργεί και να χαρίζει πλούσια τη χάρη της σε όσους με πίστη την κατασπάζονται.
Χθες το βράδυ, στην καθιερωμένη αγρυπνία στη Μονή του Θεολόγου, διαβάστηκε ο Εσπερινός και ο Όρθρος της εορτής, και σήμερα τελέστηκε η πανυγηρική Θεία Λειτουργία, η οποία προ ολίγου ολοκληρώθηκε.

"ΩΣ ΠΑΝΙΕΡΟΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΗΛΙΟΝ ΕΝΘΕΟΝ, ΤΕΘΗΣΑΥΡΙΣΜΕΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΡΙΤΙΜΟΣ ΚΑΡΑ ΣΟΥ, ΠΑΝΕΝΔΟΞΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΘΩΜΑ, ΜΟΝΗ ΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ, ΕΥΛΑΒΩΣ ΔΕΟΜΕΝΗΣ ΣΟΥ ΤΡΙΣΜΑΚΑΡ, ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΩΝΤΩΝ ΣΟΙ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΨΗΛΑΦΗΘΕΝΤΙ ΥΠΟ ΣΟΥ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΣΕ ΘΑΥΜΑΣΤΩΣΑΝΤΙ, ΔΟΞΑ ΤΩ ΑΠΟΣΟΒΟΥΝΤΙ ΔΙΑ ΣΟΥ ΠΛΗΓΗΝ ΠΑΣΑΝ ΘΕΗΛΑΤΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου