Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην καρδιά του CERN


O πρώτος χριστιανός πνευματικός ηγέτης που κατέβηκε στα έγκατα της γης και είδε τον Μεγάλο Επιταχυντή


των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα, AMEN.GR

Ένα  συμβολικό «βήμα» στην ενδυνάμωση του διαλόγου ανάμεσα στην Εκκλησία και την Επιστήμη αποτελεί η επίσκεψη που πραγματοποίησε τηε Τετάρτη ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας, πιο γνωστό με το ακρωνύμιο C.E.R.N., στην Γενεύη της Ελβετίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο πρώτος Προκαθήμενος Oρθόδοξης  Εκκλησίας που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του παγκοσμίως κορυφαίου ερευνητικού κέντρου, ύστερα από πρόσκληση του γενικού διευθυντή του, Καθ. Ρολφ Χιουερ (Prof. Rolf Heure).
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημερώθηκε από τον Καθ.Ρολφ Χιούερ για τις δραστηριότητες του ερευνητικού κέντρου και ειδικότερα για την προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2015 επανεκκίνηση του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων προκειμένου να πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο πείραμα ανακάλυψης τoυ σωματιδίου που αποτελεί την απαρχή της ύλης.
Μάλιστα ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Μεγάλο Επιταχυντή που βρίσκεται εκατό μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει κυκλικό σχήμα και συνολικό μήκος 27 χιλιόμετρα.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε φωτογραφίες στο AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου