Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Οικουμενικός Πατριάρχης προς καταληψίες: «Άρατε πύλας. Εξέλθετε και απέλθετε»




Άγιο Όρος των Νίκου Μαγγίνα και Αντώνη Τριανταφύλλου

Σε μια αναφορά της οποίας το νόημα δεν μπορεί να παρερμηνευθεί ούτε στο ελάχιστο προχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που το απόγευμα της Πέμπτης επισκέφθηκε το κονάκι της Κανονικής Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές.
Δείχνοντας με το χέρι προς την κατεύθυνση του χώρου, όπου συνεχίζουν να παραμένουν -παρά την πληθώρα καταδικαστικών δικαστικών αποφάσεων- οι καταληψίες της αντικανονικής και σχισματικής «παρασυναγωγής» ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τους κάλεσε να αποχωρήσουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «άρατε πύλας. Εξέλθετε και απέλθετε και καλή μετάνοια για τη σωτηρία της ψυχής σας». 
Λίγο νωρίτερα, κατά την υποδοχή του στην είσοδο του κονακίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε ως συμβολικό δώρο στον Καθηγούμενο Βαρθολομαίο τον επιστήθιο σταυρό του. 
Στη διάρκεια της δοξολογίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στον πρόσφατα εκλεγέντα νέο Ηγούμενο εξέφρασε την μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης για την ενότητα και την ομοψυχία που επέδειξαν τα μέλη της Αδελφότητος της Μονής Εσφιγμένου με την ομόφωνη εκλογή του νέου καθηγούμενου, υπογραμμίζοντας ότι «δώσατε πολλά μηνύματα με αυτή την πράξη σας. Ότι είστε μικρά αλλά δυναμική αδελφότης».
Δεν παρέλειψε, δε, να αναφερθεί και στον μεγάλο απόντα της συνάντησης, στον μακαριστό Γέροντα Ηγούμενο Χρυσόστομο Κατσουλιέρη, τον οποίο χαρακτήρισε μεγάλο παρόντα.
«Αυτή τη στιγμή θα έλεγε κάποιος ότι έχουμε ένα μεγάλο απόντα εδώ και αυτός είναι ο μακαριστός πατέρας σας και ηγούμενός σας, αλλά θα το διορθώσω αυτό και θα πω ότι είναι ο μεγάλος παρών, ο οποίος από τον ουρανό καμαρώνει τα εκγονά του και ευλογεί την ομοψυχία σας. Καλωσορίζει τον Πατριάρχη στα ίδια και προσεύχεται για την εξέλιξη του θέματος, το οποίο, όπως είπε, και η οσιολογιότης σου, αργά ή γρήγορα θα έχει αισία έκβαση. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά διότι ο Θεός μας είναι πρωτίστως της Αγάπης, αλλά είναι και Θεός της Δικαιοσύνης και το άδικον ουκ ευλογείται».

Διαβάστε τη συνέχεια στο AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου