Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)





Γραφείο Ειδήσεων Amen.gr/Φωτογραφίες Νικόλαος Μαγγίνας

Με ιδιαίτερη θέρμη έγινε η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Επισκοπής, τον κλήρο, τις πολιτικές και τοπικές αρχές. Πλήθος πιστών είχαν κατακλύσει τους δρόμους γύρω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης, όπου έγινε η επίσημη τελετή της υποδοχής, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε λαμπρή Δοξολογία. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου που είναι αποθησαυρισμένο στον ιερό ναό που χτίστηκε προς τιμή του Αγίου της πόλης, αλλά και το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας η οποία φυλάσσεται στο επισκοπείο της πόλης. 
O Οικουμενικός Πατριάρχης τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο με τον σταυρό του Αγίου Δημητρίου. 

Συνάντηση μετά από 16 χρόνια
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με μια νεαρή κοπέλα στο χώρου του επισκοπείου της Θεσσαλονίκης, μετά από 16 χρόνια. Ήταν το 1997 όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί την πόλη, που εκείνη τη χρονιά είχε ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τη νεαρή σήμερα -μωρό τότε-  είχε κρατήσει στην αγκαλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σκηνή που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός. Με το φωτογραφικό ενθύμιο στα χέρια της και τον πατέρα της στο πλευρό της η νεαρή κοπέλα θύμισε στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας την πρώτη τους συνάντηση και πήρε ξανά την ευλογία του Πατριάρχη του Γένους.

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε τις φωτογραφίες στο AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου