Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Χάνεται η πελατεία…


του Αρχιμ. Χρυσόστομου Χρυσόπουλου, για το ΑΜΕΝ.GR


Το  Ευαγγελικό  ανάγνωσμα  που θα ακουσθεί αύριο μπορεί να περι-γράφει  την θεραπεία της συγκύπτουσας από τον Κύριο,  αλλά ταυτόχρονα  μας παρουσιάζει και κάποιον  αθεράπευτο,  τον αρχισυνάγωγο.  Χάθηκε η χαρά για την ίαση του άλλου, επειδή χάθηκε και το συμφέρον του.  Η ένστασή του δεν τον δείχνει  ως πιστό τηρητή  των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, αλλ΄  ως πρόφαση.  
  Με μια υγιή ύπαρξη περισσότερη, λιγότερη θα γινόταν  η πελατεία του. Οι θρησκευτικοί λειτουργοί δεν θα είχαν κάποιον να τάζουν, αλλά και τα δαιμόνια να βασανίζουν. Η συμμαχία με τα πονηρά  πνεύματα έφερε το πρόβλημα, η υποσχολογία το διαιώνιζε, με ανάλογα βέβαια οφέλη.  
  Το θαύμα  του Κυρίου έδωσε  χαρά όχι μόνο στην θεραπευμένη γυναίκα,  μετά από δεκαοκτάχρονη κύρτωση,  αλλά και στον λαό που έβλεπε τα θαυμάσια του Θεού. Εκείνη ελάμβανε  υγεία, ο αρχισυνάγωγος (και οι όμοιοί του) έπαιρνε  λύπη.  Τα  συμφέροντά τους έθιγε η  κίνηση του Ιησού,  να ακουμπήσει την ασθενούσα. Για μια ακόμη φορά φάνηκε  πως η  διδασκαλία τους ήταν λόγια και ποτέ πράξεις, ήταν επιταγές  χωρίς αντίκρισμα, μόνο απαγορεύσεις για τους άλλους  και ποτέ για τους εαυτούς  τους.
Διαβάστε τη συνέχεια στο "amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου