Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Η Εκκλησία στηρίζει τις θεολογικές σπουδές«Δώστε αξία και νόημα στις σπουδές, ώστε ο λόγος σας να δώσει νόημα στη ζωή των ανθρώπων» παρότρυνε ο Αρχιεπίσκοπος τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, στον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα (4/12) το μεσημέρι. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής, το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο χαιρέτισαν τους πρωτοετείς σπουδαστές σε μια γιορτή – καλωσόρισμα των νέων παιδιών. 
Ο Καθηγητής του τμήματος Θεολογίας κ. Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών, παράλληλα με τις ευχές των διδασκόντων, μετέφερε στους φοιτητές και στους γονείς τους, ψήφισμα που δείχνει την αγωνία των Πανεπιστημιακών δασκάλων, αλλά και την ισχυρή βούληση που θα επιδείξουν στη διατήρηση αυτοτέλειας της Θεολογικής Σχολής. Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων φοιτητών και των μεταπτυχιακών από τα τμήματα Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας. Οι φοιτητές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το εργασιακό μέλλον, γι’ αυτό και ζήτησαν την έμπρακτη στήριξη της Εκκλησίας και προσωπικά του Μακαριωτάτου.
«Πιστεύω ότι η επίγνωση των ιθυνόντων σχετικά με τη σημασία των θεολογικών σπουδών για το Έθνος και την πατρίδα δε θα επιτρέψει ασύνετες κι αδόκιμες επιλογές» δήλωσε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος στους φοιτητές. «Δε διαφεύγουν τα επαγγελματικά προβλήματα του κλάδου και οι προσπάθειες κάποιων να υποβαθμιστεί το μάθημα των Θρησκευτικών και να εξοστρακιστεί η Εκκλησία από τη ζωή των ανθρώπων» για το λόγο αυτό, όπως είπε ο Μακαριώτατος, «η παρουσία μου δεν έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά δηλώνει την έγνοια και την υπόσχεση ότι η Εκκλησία θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό σας…η Εκκλησία και ιδιαίτερα η Αρχιεπισκοπή είναι σπίτι σας και έτσι θέλω να τη νιώθετε κάθε στιγμή και ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες».
Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε ακόμη τους φοιτητές ν’ αφήσουν τις προκαταλήψεις και τις διχαστικές αντιλήψεις περί τάχα συγκρούσεως μεταξύ Θεολογίας κι Επιστήμης και να τολμήσουν ν’ αναρωτηθούν: “εδώ που βρέθηκα είναι τυχαίο γεγονός ή προσωπική πρόσκληση απ’ τον ίδιο τον Χριστό;” Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον σπουδαστικό κόσμο να ενώσει τα χέρια και τις καρδιές του για ν’ αντιπαρατάξει στην έκπτωση και την οδύνη της εποχής μιαν άλλη δύναμη, ζωογόνα κι ελπιδοφόρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου