Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Πανηγύρισε το Μοναστήρι που "αναζητά" ακόμα την Αγία τουΟ Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος προεξήρχε της θείας λειτουργίας για την Αγία Αναστασία Φαρμακολύτρια στην Πατριαρχική Μονή της Χαλκιδικής


ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Θωμά Αναστασιάδη

Πανηγυρίζει σήμερα η Ιερά Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρακολυτρίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων πάνω από την κωμόπολη Βασιλικά της Χαλκιδικής. Ιδρύθηκε το 888 από την Αυγούστα Θεοφανώ, επί Πατριάρχου του Μεγάλου Φωτίου. Ηγούμενος της Μονής διετέλεσε και ο Ιερομόναχος Θεωνάς, ο μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης.
Στην Θ.Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου και Έξαρχος Ιωνίας κ.Απόστολος, ηγούμενος της Μονής, συμπαραστατούμενος από τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους, Θεουπόλεως κ.Παντελεήμονα και Θερμών κ. Δημήτριο. Έλαβε μέρος πλειάδα ιερέων και μοναχών, πολλοί από τους  οποίους ήταν φοιτητές της πάλαι ποτέ λειτουργούσης Εκκλησιαστικής Σχολής της Μονής, ανάμεσά τους και ο υπέργηρος καθηγητής-θεολόγος πάτερ Χαρίτων Χαραλαμπίδης, του Μητροπολιτικού Ναού Γιαννιτσών. 

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ στο AMEN.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου