Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου (Αγίου Όρους)Εκ της Μητροπόλεως Ρόδου
Της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως,  προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κατά την Εορτής της Υπαπαντής τοῦ Κυρίου, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου (2 Φεβρουαρίου κατά το παλαιό ημερολόγιο).
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου έγινε η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μονή, από τον Καθηγούμενο παν/τατο Αρχιμανδρίτη Παρθένιο και την Αδελφότητα. Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. ΒΑΡΟΛΟΜΑΙΟ για την παρασχεθείσα άδεια, αναφέρθηκε στους παλαιούς δεσμούς του με την Ιερά Μονή και τους Πατέρες της και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόσκληση και την φιλόφρονα υποδοχή.
Ο Σεβασμιώτατος προέστη της Ιεράς Ἀγρυπνίας κατά την οποία έψαλλαν οι Αδελφότητες των Δανιηλαίων και των Θωμάδων, και ετέλεσε την Θεία Λειτουργία. Επίσης εχοροστάτησε κατά τον μεθέορτο Εσπερινό και προέστη του κτιτορικοῦ Μνημοσύνου. Την επομένη (16 Φεβρουαρίου) ελειτούργησε κατά τα Κτιτορικά, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κατάγκας κ. Μελετίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου