Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΔΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 

Πάνδημη υποδοχή επιφύλαξαν στον Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα, νέο ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου, οι δικοί του άνθρωποι, οι συντοπίτες του στον Ορχομενό Βοιωτίας, απ' όπου κατάγεται ο Μητροπολίτης Κυδωνιών, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. 
Ο Σεβ. Αθηναγόρας προεξήρχε της πανηγύρεως στον Ι. Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κολωνού (20 και 21 Μαϊου) και χθες Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 το απόγευμα έγινε με ενθουσιασμό η υποδοχή του, για πρώτη φορά ως Μητροπολίτου Κυδωνιών, στο προαύλιο του ιστορικού ναού της Παναγίας της Σκριπούς, στον Ορχομενό της Βοιωτίας. 
Τον υποδέχτηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο Επίσκοπος Τανάγρας Πολύκαρπος, ο Δήμαρχος της πόλεως του Ορχομενού, οι αρχές του Νομού, οι κληρικοί της περιοχής και πλήθος κόσμου. Ο Σεβ. Κυδωνιών Αθηναγόρας χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό, που τελέστηκε στο ναό της Μεγαλόχαρης στον Ορχομενό και στο τέλος της ακολουθίας δέχθηκε τις ευχές των επισήμων και του λαού που έσπευσε να του ευχηθεί το "Άξιος" και να λάβει την ευχή του.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου