Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Εορτάστηκε η πρώτη επίσημη μνήμη του Αγίου Μελετίου της Ρόδου


Πηγή: rodosreport.gr
Όλως ιδιαιτέρως και με κάθε μεγαλοπρέπεια  εορτάστηκε η πρώτη επίσημη μνήμη του Αγίου Μελετίου εν Υψενή της Ρόδου. Σήμερα το πρωί τελέσθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής  και στο τέλος της δοξολογίας διαβάστηκε από τον Αρχιγραμματέα του Οικομενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη  Βαρθολομαίο Σαμαρά η επίσημη απόφαση Αγιοκατάταξης του Οσίου Μελετίου.
Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που προσήλθαν στην Μονή της Υψενής να τιμήσουν την μνήμη του Οσίου Μελετίου και είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του και την κάρα  με τα μυροβλίζοντα άγια λείψανα του. Εκεί τους υποδέχθηκε η αδελφότητα με  ύψιστο το αίσθημα της φιλοξενίας.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτής Ρόδου κ. Κυριλλος, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολιτής  Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος.  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ,  ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους και πνευματικός οδηγός της αδελφότητας Γέροντας Τύχων και πολλοί ιερείς. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Ποιμενάρχης μας  κ. Κύριλλος και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Υψενής Μαριάμ Μοναχή, μίλησαν με συγκίνηση για τον βίο και το έργο του Αγίου Μελετίου και  την πνευματική  συμβολή του στην εκκλησία μας.
Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου