Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Οικουμενικός Πατριάρχης: "Δεν παύουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο"Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα

Για το ένδοξο ιστορικό παρελθόν άλλά και για το ευοίωνο μέλλον της Ρωμηοσύνης στην Πόλη μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων της Βλάγκας όπου χοροστάτησε την Κυριακή Β΄των Νηστειών. Λίγες ημέρες μετά την πανήγυρη του Ναού ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέλεξε να βρεθεί και να συμπροσευχηθεί με τους χριστιανούς που διαμένουν στα όρια της Κοινότητας της Βλάγκας στο πλαίσιο ποιμαντικού του ενδιαφέροντος. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν o Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Γεν.Προξενείο της Ελλάδος στην Πολή Σταύρος Γιολτζόγλου, η Γερόντισσα Ιακώβη, Ηγουμένη της Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου μαζί με δύο αδελφές από τη Μονή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προγράμματος της ΕΡΤ και Συντονιστής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δημοσιογράφος Γιώργος Αντωνίου, όμιλοι μαθητών από σχολεία διαφόρων περιοχών της Ελλάδος και φοιτητών από το Α.Π.Θ και πιστοί από την Πόλη και την Ελλάδα.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα κατά την οποία τον Πατριάρχη προσφώνησε καλωσορίζοντάς τον ο Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της περιφερείας Υψωμαθείων ενώ στη συνέχεια τον λόγο έλαβε η δυναμική Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος της Κοινότητας Βλάγκας  Ερση Αμπατζή ενώ μίλησε και η Εκπαιδευτικός Δέσποινα Βασιλειάδου η οποία υπηρετεί στο Ομογενειακό Σχολείο της Κοινότητας και η οποία αγωνίζεται με μεράκι και θέληση μαζί με τους συναδέλφους της ώστε να μεταδώσει την παιδεία και τις γνώσεις στους νεαρούς μαθητές της Ομογένειας. Η Εκπαιδευτικός τόνισε στο λόγο της πως φέτος συμπληρώνονται 250 χρόνια από την ίδρυση του Σχολείου το1763. Με την ευκαιρία αυτή ακολούθησε εκδήλωση με τραγούδια, σκετς και χορούς από τους μαθητές προς τιμήν του Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε φωτογραφίες στο "amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου