Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥΙστορικής σημασίας, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η σημερινή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό. 
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο τουρκικός Τύπος στο σύνολο του αναφέρεται στη μετάβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ρώμη για να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Πάπα. Η «Milliyet» αναφέρει ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα είναι ο πρώτος Ορθόδοξος θρησκευτικός ηγέτης ο οποίος θα παραστεί σε ενθρόνιση Πάπα μετά από το  Σχίσμα  του 1054. 
«Ελπίζουμε πως κατά την περίοδο του νέου Πάπα οι σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών, η ενότητα και η ομοψυχία και τα βήματα που θα γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σύμφωνα με την εφημερίδα. 
"Ακόμη και πριν το Σχίσμα Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως δεν είχε παρευρεθεί σε ενθρόνιση Πάπα. Δεν συνέβη ούτε πριν το 1054, αλλά ούτε και μετά. Με την χειρονομία μου αυτή θέλω να δείξω τη σημασία που δίνω στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο Εκκλησιών" δήλωσε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. 
Διαβάστε τη συνέχεια στο "Φως Φαναρίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου