Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

O Oικουμενικός Πατριάρχης στην Φινλανδία



Ειρηνική επίσκεψη στην Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας πραγματοποιεί από το πρωί της Τρίτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος μετέβη  με πλοίο από το Ταλίν της Εσθονίας στο Ελσίνκι.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει στους εορτασμούς για την συμπλήρωση 90 ετών από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Εκκλησίας της Φιλανδίας από την Μητέρα Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. 
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος και Βοστώνης Μεθόδιος, ο Αρχιμ.Μακάριος Γρινιεζάκης και ο Τριτεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρος.  
Στο ταξίδι του προς την πρωτεύουσα της Φιλανδίας τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας συνόδευσαν ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας Λέων μετά της περί αυτόν Ιεραρχίας, και ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανος μετά των επισκόπων αυτού.
Αμέσως μετά την άφιξή του στην Φιλανδία ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, τον αρχαιότερον Ορθόδοξον Ναόν στο Ελσίνκι και ενοριακό Ναό της Ρωσσόφωνης Κοινότητος της τοπικής Εκκλησίας, όπου και τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία, παρουσία των Πρέσβεων της Ελλάδος και της Κύπρου στην χώρα, κκ. Χρήστου Κοντοβουνήσιου και Φιλίππου Κρητιώτου.
 Τον Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίο προσφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φιλλανδίας Λέων, ο οποίος εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την τιμητική παρουσία του Παναγιωτάτου στους εορτασμούς της ενενηκονταετίας, και ο κ. Κ. Herman Merras, Πρόεδρος της Κοινότητας, ο οποίος προσέφερε στον Πατριάρχη αντίγραφο της ιερής εικόνος της Παναγίας της Konevitsa.  

Διαβάστε τη συνέχεια στο AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου