Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Μιλήτου Απόστολος: «Η Μεγάλη Εκκλησία χαίρεται και εγκαυχάται μεγάλως δια το Άγιον Όρος»Θερμό καλωσόρισμα στον Πατριάρχη Μόσχας

Άγιον Όρος, του Νίκου Παπαχρήστου - φωτογραφίες του Κώστα Τζιβανίδη

Με θερμούς λόγους, πλούσιους σε μηνύματα, καλωσόρισε τον Πατριάρχη Μόσχας ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και Επισκόπου του Αγίου Όρους, Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος στη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ιεράς Κοινότητας. "Πάντοτε την κατά Χριστόν προκοπήν των τέκνων Της έχουσα νοί και καρδία η Μεγάλη Εκκλησία χαίρεται και εγκαυχάται μεγάλως δια το Άγιον Όρος. Αφορά εις Αυτό. Αγωνιά  δια  την ακλινή μοναστικήν αυτού οδόν" είπε ο Μητροπολίτης Απόστολος για να προσθέσει με νόημα: "Προβάλλει τοις πάσι την αδιαστίκτως ειρηναίαν, αδελφικήν και ευχαριστιακήν συνύπαρξιν των εκ των διαφόρων εθνών της Οικουμένης Αγιορειτών μοναχών υπό τον Αρχιεπίσκοπον της Κωνσταντινουπόλεως και ελπίζει ότι -χάριτι Θεού- τούτο θα αποτελέση και πρότυπον δια την επαναφοράν των εκκλησιαστικών διαφορετικών πρακτικών και εκτιμήσεων εις το εκκλησιολογικώς ορθόν". 
Στην μεγάλη αίθουσα των Συνάξεων της Ιεράς Κοινότητας, παρουσία του Πρωτεπιστάτη Γέροντος Μάξιμου και των μελών της Ιεράς Επιστασίας, των Αντιπροσώπων των 20 Αγιορειτικών Μονών, του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, της Συνοδείας του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρωσίας ο Μητροπολίτης Μιλήτου μετέφερε τον "εγκάρδιον και αδελφικόν χαιρετισμόν" του Οικουμενικού Πατριάρχη "συν  τη  ευχή δι' ευχάριστον ενταύθα παραμονήν κατά τας ημέρας του  αρξαμένου ήδη Υμετέρου ευλαβούς προσκυνήματος".
Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου