Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Για πρώτη φορά αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιον Όρος
Αντιπροσωπεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπό τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Μοναστική Πολιτεία του Άθω, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τους Αγιορείτες Πατέρες.
Στην Ιερά Κοινότητα την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν εγκαρδίως ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Μάξιμος Μον. Ιβηρίτης και οι Επιστάτες, Γέρων Επιφάνιος Ιερομ.Παντοκρατορινος, Γέρων Νικηφόρος Μον.Φιλοθεϊτης και Γέρων Ιερώνυμος Ιερομ. Σιμονοπετρίτης. Στην συνάντηση τα στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και της Επιτροπής Μελέτης του Φορολογικού, για τα μείζονα θέματα που απασχολούν την Αγιορείτικη Κοινότητα.
Ο Επιστάτης Γέρων Ιερώνυμος Ιερομ.Σιμονοπετρίτης τους ξενάγησε στον Πύργο όπου φυλάσσονται κειμήλια του Πρωτάτου και της Ιεράς Κοινότητας, ανάμεσα στα οποία και ο «Τράγος», το πρώτο Τυπικό του Αγίου Όρους που γράφτηκε το 972 πάνω σε δέρμα τράγου και φέρει την υπογραφή του Αυτοκράτορα Ιωάννη Τσιμισκή.
Προηγουμένως τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ προσκύνησαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στον  - “απελευθερωμένο” πλέον από τις σκαλωσιές – ιστορικό Ναό του Πρωτάτου.  


Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο AMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου