Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Ήθος και εκκλησιαστικό φρόνημα!


Στη χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Ιερισσού είχαμε παρουσιάσει την φωτογραφία που έπεται. Σήμερα, στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου στην έδρα της Μητροπόλεως Ιερισσού, στην Αρναία, ο φωτογραφικός φακός (της "Ρομφαίας") συνέλαβε και πάλι το αντίστοιχο στιγμιότυπο. Γεγονός που επαναλαμβάνεται σίγουρα δεν είναι τυχαίο. 
Τότε είχαμε γράψει κάποιο σχόλιο. (Διαβάστε το μετά την δεύτερη φωτογραφία). Σήμερα είμαστε διπλά χαρούμενοι διότι η φωτογραφία αυτή επιβεβαιώνει το σχόλιο εκείνο. Δεν νομίζω να είχαμε ποτέ δει τους υποψηφίους στο τριπρόσωπο μιας εκλογής να είναι μαζί στην χειροτονία και την ενθρόνιση. 
Ζει Κύριος ο Θεός, και στηρίζει την Αγία Του Εκκλησία. Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους μακροημερεύει.


Διαβάζοντας στην "συν-οδοιπορία" αφιέρωμα για την χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη, και βλέποντας τις φωτογραφίες του Β. Κωνσταντόπουλου, στάθηκα στην φωτογραφία που δανείζομαι. Είναι αυτή κατά την οποία τον εψηφισμένο Μητροπολίτη "κελεύουν" οι δύο συνυποψήφιοί του στο τριπρόσωπο της εκλογής. Με απλά λόγια, οι δύο που "έχασαν" την εκλογή! Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά βλέπω τη φωτογραφία αυτή και νοιώθω ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να "χάσει" από τέτοιες στιγμές! Απέδειξαν και μας δίδαξαν πολλά οι δύο αυτοί εξαίρετοι κληρικοί, που επί δεκαετίες υπηρετούν στην Μητρόπολη Ιερισσού. Για όσους δεν τους γνωρίζουν είναι οι Αρχιμανδρίτες Χρυσόστομος Μαϊδώνης, Πρωτοσύγκελλος, και Ιγνάτιος Ριγανάς, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, της Μητροπόλεως Ιερισσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου