Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Εορτασμός Αγίου Κωνσταντίνου, Πολιούχου Ρόδου



Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια η Ρόδος τίμησε την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου στον ενοριακό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου, όπου ο Άγιος ετάφη μετά την μαρτυρική τελείωση του.
Κατά τον Εσπερινό της Μνήμης του χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς στο μαρτύριο του Νεομάρτυρος και την σχέση με την πόλη της Ρόδου. Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κατά ανάθεσιν της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ,  προέβη στη χειροθεσία σε Άρχοντα Λαοσυνάκτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας του κ. Αθανασίου Στάμου, πρώην Διευθυντού της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου.
Την κυριώνυμη ημέρα της Μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λέρου και Κώου και του Θεοφ, Επισκόπου Μπουρούντι κ. Σάββα. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Πόκιας.
Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε τις φωτογραφίες πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου