Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Εκλογές Αρχιερέων στο Πατριαρχείο ΑλεξανδρείαςΣυνήλθε σήμερα, 21η Νοεμβρίου 2012, σε τακτή Συνεδρία η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας υπό την Προεδρία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β΄ στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου.
Προ της Συνεδρίας, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων. Ακολούθως άρχισε η συνεδρίαση. Την έναρξη των εργασιών εκήρυξε ο Μακαριώτατος, απευθύνοντας χαιρετισμό προς τα Συνοδικά μέλη. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Αξώμης κ. Πέτρος, Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος, αντιφώνησε την ΑΘΜ εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων και Θεοφιλεστάτων Ιεραρχών.

Κατόπιν η ΑΘΜ ενημέρωσε δια μακρών την Ιερά Σύνοδο για το επιτελεσθέν έργο κατά την διαρρεύσασα χρονική περίοδο σε όλους τους τομείς της εκκλησιαστικής διακονίας του Πατριαρχείου. Παράλληλα, ο Μακ.Πάπας και Πατριάρχης απένειμε την τιμητική διάκριση του Μεγαλόσταυρου του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου προς τον Σεβ.Μητροπολίτη Γέροντα Αξώμης κ.Πέτρο, Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο, επί τη συμπληρώσει τεσσαρακονταετούς αρχιερατικής διακονίας. Επίσης, απένειμε την Ευαρέσκεια της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων προς τους Σεβ.Μητροπολίτες Καμπάλας κ.Ιωνά και Κένυας κ.Μακάριο επί τη συμπληρώσει εικοσαετούς καλλικάρπου ποιμαντορίας, ως και τον Ταξιάρχη του Οσίου Σάββα προς τους Σεβ.Μητροπολίτες Πτολεμαϊδος κ.Προτέριο, Άκκρας κ.Γεώργιο, Ερμουπόλεως κ.Νικόλαο και Ειρηνουπόλεως κ.Δημήτριο για την συμπλήρωση δέκα ετών από της εις Αρχιερέα εκλογής και χειροτονίας τους.

Διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου