Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ο Μακαριστός Ιεράρχης αγωνιζόταν για την Εκκλησία, τη Θράκη και τον Ελληνισμό

Την εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.
Στο σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Μακαριστού Μητροπολίτου αναφέρθηκε ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος."Έζησε με εργατικότητα, σύνεση και με δύναμη πίστης. Tο έργο του ήταν σπουδαίο. Ανάλωσε με ολοκληρωτική αφοσίωση τη ζωή του για την πρόοδο της Εκκλησίας" τόνισε ο Επίσκοπος Διαυλείας, ενώ αναφέρθηκε στα ιδρύματα της Μητροπόλεως, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά και στη συμβολή του στο γραφείο αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου, αλλά και στην εταιρεία Θρακικών ερευνών.
Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, μετέφερε τα συλλυπητήρια του Παναγιωτάτου.
Στη συνέχεια εκ μέρους του κλήρου της Μητροπόλεως μίλησε ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος. Ο πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Μακαριστού, αλλά και στη δύναμη με την οποία αντιμετώπιζε τις δυσκολίες και τα προβλήματα της υγείας του. "Ευχαριστούμε τον Θεό για όσα προσέφερες στην Εκκλησία. Ευχαριστούμε τους αγώνες και τις θυσίες σου για την Θράκη, τη λεβεντιά και τη σύνεσή σου" τόνισε ο π. Κωνστάντιος.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μακαριστού λέγοντας χαρακτηριστικά "Ως γνήσιος πνευματικός ηγέτης των Θρακών πάλεψε για να ενισχύσει συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά το μετερίζι της Ορθοδοξίας στην περιοχή μας. Ενέπνεε τους νέους εφημέριους".
Μίλησαν επίσης εκπρόσωποι της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου